Yoganın bileşenlerine bütünsel, çok yönlü bir şekilde yaklaşacağımız ve kendimizle keyifli vakit geçirirken hem canlanıp hem topraklanacağımız, birbirini tamamlayan, fakat dilerseniz ayrı ayrı da katılabileceğiniz bu iki çalışmada da, dharma sohbetiyle başlayıp, yoga, meditasyon ve nefes çalışmaları yapacağız. Bu bütüncül yaklaşım aracılığıyla her birimizin içinde mevcut olan o sarsılmaz öz ile bağlantıya geçmeyi araştıracağız. Yogayla canlanma pratiği atölyeleri 2 Sinem Er rehberliğinde Hapaka’da.
Vinyasa kelimesi günümüzde sıcak-hızlı-gürültülü yoga ile ilişkilendiriliyor olsa da, bu bakış açısından uzaklaşmak, vinyasanın gerçek anlamına yaklaşmak için çok önemlidir. Kelime olarak vinyasa ‘özel bir biçimde yerleştirmek’ anlamına gelir. Bu dikkatimizi verme ve özen gösterme araştırmasına işaret eder. Bu sayede bir şeyin nasıl diğerine dönüştüğünü ve ara anların önemini farketmeye başlarız.
Bu pratik dizisinde; uyanık, sürdürülebilir ve aynı zamanda meditatif bir uygulama yapabilmek adına beden hareketinin nefes ile birleşmesi ve farkındalığın adımları içerisinde parçalardan bütüne akış üzerinde çalışacak, en karmaşık pozlarda dahi bu mevcudiyeti korumanın yollarına bakacak, her sonun yeni bir başlangıç olduğu bir döngüsellik içinde, hedefsiz bir yolculuk yapacağız.
Atölye 2: Kök Salmak, Nefesin, Yavaşlamanın ve Dinlenmenin Gücünü Keşfetmek
Derin bir gevşeme halinden nasıl destek alacağınızı, yavaş, düzenli nefeslerle ve destekleyici nefes çalışmalarıyla bedeninizi ve ruhunuzu nasıl canlandıracağınızı öğrenin.
Her seviyeden öğrenciye açık olan bu 2.5 saatlik çalışmada, dengeleyici ve merkezleyici pozlar, restoratif pozlar ve destekleyici nefes çalışmalarının teknikleri üzerinde durulacaktır.
Zaman kavramını unutmaya, kaygıları bir kenara bırakmaya, derin bir nefes almaya ve canlanıp yenilenmeye hazır olun!
Bu ders her seviyeden katılımcıya uygundur.