Seminerin amacı, çocukların sosyal yaşamında karşılarına sıkça çıkan rekabet ve zorbalık kavramlarını, kazanma-kaybetme, güç-kontrol dengesi, yavaş-hızlı olma, başarılı-başarısız kalma gibi ikili zıt kelimeler eşliğinde incelemek ve ebeveynlerin çocuklarına zorlu duygu ve durumlar karşısında rehberlik edebilmelerine katkı sunmaktır.
Kimi çocuklar akademik beceriler, kimi çocuklar ilgi alanları, kimileri ise sosyal kazanımlar ile varolurlar. İç dünyalarını tanıma, güçlü yanlarını ve geliştirebilecekleri yeteneklerini keşfetme halini kendilerini arkadaşlarıyla kıyaslayarak anlamlandırmaya çalışırlar. Öğrenmenin temel adımları arasında olan kıyaslama, sadece akademik alanda değil, sosyal alanda da bize kim olduğumuzu deneyimlettiren bir araçtır.
Güçlü yanlarımızı keşfettiğimizde neler olur? Kontrol edemediğimizi fark ettiğimiz ortamda nasıl davranışlar sergileriz?
Yetişkin ve çocuk kimliğinin içindeki rekabet, güç ve kontrol dengesini birlikte keşfedeceğimiz seminere; tüm ebeveynleri, öğretmenleri ve çocuklarla yakın ilişki içerisindeki herkesi (bakım verenleri, aile büyüklerini, psikologları) bekliyoruz.
Seminerin Kazanımları
Ebeveynlerin, çocukların arkadaşlık ilişkilerinde karşılaştıkları zorbalık kavramının altında yatan ihtiyacı anlayarak, çocuklarına zorlu durumlarda eşlik edebilecekleri araçları edinmelerine katkı sunmak.
Seminerin Konu Başlıkları
- Güç ve kontrol nedir?
- Güçlü ve güçsüz olmanın sınırları nelerdir?
- Kontrol edebileceğimiz ve edemeyeceğimiz alanlar hangileridir?
- Zorbalık, zorba ve zorbaca davranış arasındaki farklar nelerdir?
- Okulda en sık karşılaşılan rekabet ve zorbalık örnekleri nelerdir?
- Ebeveyn zorbalık karşısında olumsuz duygular yaşayan bir çocuğa nasıl eşlik eder?
- Zorbaca davranış sergileyen bir çocuğun ihtiyacı nelerdir?
- Rekabet içerisinde uyum nasıl sağlanır?
Katılımcıların özel yaşamlarını korumak için seminerin soru-cevap kısmında kayıt durdurulacaktır. Sandra Pasensya’ya sormak istedikleriniz için seminerimize canlı katılmanızı tavsiye ederiz.
Sandra Pasensya