Bu seminerler dizisinde, Mindfulness Eğitmeni Kader Erdem, Mindful Ebeveynlik (Mindful Parenting) yaklaşımı ile; çocuklarımızla nasıl daha sakin, dengeli ve stressiz ilişkiler kurabileceğimizi, bilimsel verilere dayalı teorik bilgi ve kolayca hayata geçirilebilecek pratiklerle bizlere anlatacak.
“Ebeveynlikle ilgili birçok kitap okudum, ne yapmam gerektiğini aslında çok iyi biliyorum ama uygulayamıyorum”, “Kendimi sık sık sesimi yükseltirken buluyorum” diyorsanız bu seminerlerden fayda görebilirsiniz.
Anne-baba olarak hepimiz çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı olmasını istiyoruz. Zaman zaman, ebeveynlik yolculuğumuzda, kendimizi tükenmiş, yetersiz, çaresiz, sinirli, köşeye sıkışmış ve başarısız hissedebiliyoruz. Ve umduğumuz gibi mutlu, sağlıklı, ruhsal olarak dengeli bir çocuk yerine, karşımızda öfkeli bir çocuk bulabiliyoruz.
Sorumluluklarla dolu bu yoğun ve modern hayatın içinde, Farkındalık ve Şefkat pratikleriyle daha sakin, daha dingin ve daha sağlam temelleri olan bir ebeveynlik yaşamak hepimiz için mümkün. Anne babalığımızı daha az stresli, daha az kaygılı ve daha kolaylıkla yaşamak da mümkün.
Mindful ebeveynliğin ailenizin, sağlığına, mutluluğuna ve iyilik haline nasıl olumlu bir şekilde fayda sağlayabileceği ve daha sakin daha duyarlı bir ebeveyn olmanın bazı basit yolları hakkında bilgi edinmek için bu seminerlerimizi kaçırmayın.
ÇOCUĞUMLA İLİŞKİMDE MINDFULNESS VE ŞEFKAT
“Derin Bir Nefes Alın ve Arkanıza Yaslanın!”
- İsteğiniz sadece çocuğunuzun mutlu ve sağlıklı olması iken, işler hiç de o kadar basit ve kolay gitmiyor mu?
- Çocuğunuzla oyun oynamak size sıkıcı mı geliyor?
- Çocukla beraber tahammül süreniz kısaldı mı? Her seferinde tekrar etmeyeceğinize söz verseniz de, yine de öfke patlamalarınız oluyor mu?
- Bazı zamanlarda kendinizi kontrol etmekte güçlük çekiyor musunuz?
- Öfke anında ağzınızdan çıkanlar genelde kendi ebeveynlerinizin sözleri mi? (Onlar gibi olmayacağınıza söz vermiştiniz belki)
Bu sorulardan birkaçına evet diyorsanız, bu seminer içeriğindeki konular size iyi gelebilir.
Bu seminerde ise, başlıca şu konuları ele alacağız;
- Mindful ebeveynlik nedir, ne değildir?
- Mindfulness’ın ebeveynliğe uygulanışı nasıl olur?
- Bilimsel Kanıtları var mıdır?
- Mindful İletişimin Tanımı ve Bileşenleri
- Mindful ebevyenliğe giden 4 aşamalı yol.
STOP pratiği ile aşağıdaki konuları ebeveynlik hayatımızda uygulayabilmeyi niyet edeceğiz;
- Farkındalık Çalışmaları ile Stres Tepkisinin Azaltılması: Farkındalık, tepkisel yanıt yerine daha yaratıcı bir yanıt verebilmemiz için bize yardımcı olan araştırmada kanıtlanmış bir araçtır.
- Tetikleyicilerin Devre Dışı Bırakılması: Farkındalık olmadığında, otomatik olarak tepki veriyoruz. Bizi reaktif hale getiren kendi hikayelerimiz ve tetikleyicilerimiz hakkında farkındalık geliştiriyoruz.
- Zor Duygularla İlgilenme: Kendi zor duygularımıza ve çocuğumuzun duygularına bakmak için özel araçlar öğreniyoruz. Bastırmak veya patlatmak yerine, zor duygularla başa çıkmanın sağlıklı yollarını keşfediyoruz.
- Şefkat: Şefkat çocuklarla daha otantik, neşeli ve huzurlu bir yaşam sürmemize yardımcı olur. Şefkati sistematik olarak geliştiririz – hem kendimiz hem de çocuklarımız için – çünkü sahip olmadığımızı veremeyiz.
Kader Erdem