Basitten zora doğru kademeli olarak ilerlenilen, pozların organik bir şekilde birbirine bağlandığı dinamik bir pratiktir. Pozlar arasındaki geçişlerde nefes farkındalığına ve yavaşlamaya özen göstermek pratiğe denge ve zarafet getirir. Düzenli çalışma ile beden güçlenerek esneklik kazanır. Kendi hizasını bulmaya başlayan bedende nefesler daha rahat akmaya başlar. Nefes farkındalığı ise, zihnin de beden gibi matın üzerine getirilmesine olanak sağlar.
Gökçe Ergin rehberliğindeki bu dersimiz her seviyeye uygundur. Ancak ilk defa pratik yapacaksanız ders başında rehberimize bunu belirtmenizi rica ediyoruz.
Ders için mat, rahat bir kıyafet ve alan yeterli olacaktır. İhtiyaç halinde kullanabilmek için derslerde her zaman minder, blok, kemer ya da bunların yerine geçebilecek alternatif destek malzemelerini yanınızda bulundurabilirsiniz.
Eğitmenimiz Gökçe Ergin bu videoda ‘Canlandırıcı Sabah Yogası’ dersimizde uygulayabileceğiniz dört adet Vinyasa geçiş alternatifini sizlere gösteriyor. Sırasıyla takip ettiği pozlar şu şekilde;
- Aşağı Bakan Köpek – Plank Pozundan Dizleri Yere Koyarak Yere Gelme – Mini Kobra – Aşağı Bakan Köpek
- Aşağı Bakan Köpek – Plank – Diz Kalp Çene – Mini Kobra – Aşağı Bakan Köpek
- Aşağı Bakan Köpek – Plank Pozundan Yüzüstü Yere Gelme – Kobra – Aşağı Bakan Köpek
- Aşağı Bakan Köpek – Plank – Dört Kollu Sopa Pozu – Yukarı Bakan Köpek – Aşağı Bakan Köpek
Sizler, bu pozlardan oluşan Vinyasa’nızı o günkü pratiğinizde kendinize uygun olacağını düşündüğünüz alternatifi seçerek uygulayabilirsiniz. Keyifli pratikler!